voetbalzone

Groep C: Villarreal door, AEK doet goede zaken

05 dec 2007, 21:41
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2007, 21:41
Advertentie
Met een degelijke overwinning op IF Elfsborg heeft Villarreal zich geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Cup. De ploeg van Manuel Pellegrini werd daarbij geholpen door AEK Athena, dat de uitwedstrijd bij Mlada Boleslav in winst omzette. De Grieken maken daardoor een goede kans om door te bekeren.

Mlada Boleslav – AEK Athene 0-1
De bezoekers hadden aan een geniaal moment van Tamandani Nsaliwa net na rust voldoende om op Tsjechisch grondgebied als winnaar van het veld te stappen. De Canadees werd aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Gustavo Manduca en schoot de winnende treffer in de bovenhoek.

Villarreal – IF Elfsborg 2-0
In El Madrigal was Jon Dahl Tomasson de gevierde man door beide treffers voor zijn rekening te nemen. De oud-Feyenoorder liet het net al in de tweede minuut bollen door een lage voorzet van Nihat Kahveçi binnen te werken.

Vijf minuten na de hervatting had Tomasson wederom het vizier op scherp staan. Op aangeven van Matías Fernández liet de aanvaller met een bekeken schot wederom doelman Johan Wiland kansloos. Tomasson miste twee minuten voor tijd nog een strafschop, nadat hij zelf door Wiland onderuit was gehaald.
Bezig met laden …