Groep D: Tsjechië in slotfase langs Slowakije

17 nov 2007, 21:55
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2007, 21:55
Voor Tsjechië en Slowakije stond in Praag slechts de eer op het spel. De thuisploeg trok aan het langste eind en versloeg het buurland dankzij doelpunten in de slotfase van de tweede helft: 3-1.

De ploeg van Karel Brückner nam in de eerste helft de enige treffer voor zijn rekening. Een voorzet van Zdeněk Pospěch werd na dertien minuten door Zdeněk Grygera met rechts achter de Slowaakse doelman Kamil Čontofalský geschoten.

Pas een kwartier voor tijd bracht Marek Kulič de thuisploeg in veilige haven. Čontofalský botste klungelig met één van zijn eigen verdedigers en de voor Milan Baros ingevallen aanvaller profiteerde van de verdedigingsfout.

In de laatste tien minuten vielen er nog twee treffers. Tomáš Galásek schoot de bal achter zijn eigen doelman Jaromir Blazek, maar Tomáš Rosický zorgde vier minuten voor tijd voor het slotakkoord. De middenvelder van Arsenal verzilverde op de rand van het strafschopgebied een pass van Jan Polak.