Groep G: Tottenham bijna door, Hapoel verrast

29 nov 2007, 22:03
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2007, 22:03
Tottenham Hotspur heeft zich bijna voor de knock out-fase van de UEFA Cup geplaatst. Op White Hart Lane werd een nipte overwinning op het Deense Aalborg geboekt. Hapoel Tel Aviv baarde opzien door de drie punten te pakken bij Getafe, dat een vervolg van het Europese avontuur als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen.

Tottenham Hotspur – Aalborg 3-2
De eerste helft stond in het teken van de Denen, die verdiend een 0-2 voorsprong namen. Thomas Enevoldsen scoorde al na twee minuten en Kasper Risgård verdubbelde de voorsprong door eveneens Paul Robinson te verschalken.

Na zes minuten in de tweede helft hadden de Londenaren echter al de achterstand middels Dimitar Berbatov en Steed Malbranque rechtgetrokken. Op aangeven van Aaron Lennon zorgde Darren Bent in de 65e minuut voor de uiteindelijke winnende treffer.

Getafe – Hapoel Tel Aviv 1-2
De Israliërs legden in de eerste helft de basis voor de overwinning. Walid Badir scoorde al na vijf minuten, waarna Barukh Dego uit een prachtige vrije trap voor de tweede treffer zorgde. Door een handsbal van Igal Antebi mocht Pablo Hernández in de slotminuut tevergeefs vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer tekenen.