voetbalzone

Groepsgenoten Oranje: Hongarije wint simpel, Zweden in extra tijd

Bart Kruyt10 aug 2011, 21:58
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2011, 21:58
Advertentie

De oefenwedstrijd van het Nederlands elftal in Engeland ging niet door, maar de groepsgenoten van de verliezend WK-finalist in de strijd om een ticket voor het EK kwamen woensdagavond wel in vriendschappelijke potjes in actie. Hongarije maakte de beste indruk: één van de concurrenten voor de ploeg van Bert van Marwijk won met 4-0 van IJsland.

/

De Hongaren hebben in de kwalificatiegroep zes punten minder dan Oranje en waarschuwde de ploeg van Van Marwijk dat de strijd om de eerste plek nog niet gestreden is. Tegen IJsland opende Vladimir Koman de score, verzorgde Gergely Rudolf de ruststand en kwam voormalig PSV’er Balázs Dzsudzsák twintig minuten na rust ook tot scoren. De 4-0 kwam op naam van Akos Elek.

Zweden staat in de EK-kwalificatiegroep van Oranje tweede, met vijftien punten uit zes duels, en won nipt van Oekraïne. In het gastland voor de Europese eindronde leek niet gescoord te worden, maar in blessuretijd maakte Tobias Hysen er toch nog 0-1 van. Moldavië heeft zes punten, en ook zes keer gespeeld in de EK-kwalificatiereeks. Dit land oefende tegen Cyprus en ging ondanks treffers van Igor Armas en Georgi Ovsyannikov met 3-2 onderuit.

Finland, de nummer vier in Groep E, tankte wat aan het zelfvertrouwen dankzij een 0-2 overwinning in Letland. Een kwartier na rust opende Kasper Hämäläinen de score, waarna Timo Furuholm kort voor het einde het slotakkoord verzorgde. San Marino staat laatste in Groep G: dit land verloor door een goal van Nicolae Ovidiu Herea met 0-1 van Roemenië.

Bezig met laden …