Groepsgenoten van AZ houden elkaar in Kiev in bedwang

Erik van Dam16 sep 2010, 20:52
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 20:52

Dynamo Kiev en BATE Borisov zijn de groepsfase van de Europa League begonnen met een gelijkspel. De Oekraïense formatie, in de Champions League-voorronde nog ten onder gegaan tegen Ajax, herstelde een vroeg opgelopen 1-0 achterstand nog tot een voorsprong, maar nam uiteindelijk toch nog genoegen met een puntendeling (2-2).

/

BATE, dat al over de helft van het seizoen is in Wit-Rusland, begon met vuur aan de wedstrijd. Vitali Rodionov, topscorer van de club, zorgde al na drie minuten voor de gewenste voorsprong. Dynamo kreeg tien minuten daarna de ideale kans om de stand weer gelijk te trekken, nadat scheidsrechter Markus Strömbergsson de thuisploeg een strafschop toekende. Artem Milevskiy miste die echter en hielp zijn team daarmee niet veel verder.

Hij herstelde zijn fout wél, want nog voor rust tekende hij na een corner van Oleg Gusev alsnog voor de gelijke tussenstand. Roman Eremenko voltooide op slag van rust zelfs de comeback van Dynamo, want hij zorgde voor de voorsprong. Pavel Nekhaychik bezorgde BATE alsnog een punt in de uitwedstrijd, door de 2-2 op zijn naam te schrijven. BATE ontvangt over twee weken AZ in Wit-Rusland, terwijl Dynamo naar Sheriff afreist.