voetbalzone

Groningen heeft Koç definitief binnen

28 dec 2008, 18:16
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2008, 18:16
Advertentie
FC Groningen heeft de komst van Serhat Koç definitief afgerond. Dat meldt de Groningse club zondagavond bekend via de officiële kanalen. Eerder deze maand werd al een akkoord bereikt met FC Eindhoven over de transfer van jeugdige spits.

Koç zal volgend jaar zomer aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Ron Jans. FC Groningen betaalt 200.000 euro voor de overname van de achttienjarige Koç, die in Euroborg zijn handtekening zal zetten onder een vierjarige verbintenis. Het contract van de Eindhovenaar bij de Brabanders liep nog tot de zomer van 2010.

Groningen zat al geruime tijd achter de jongeling aan, die zelf eerder al aangaf een avontuur in de subtop van de Eredivisie wel te zien zitten. Eindhoven-trainer Marc Brys achtte het echter verstandiger wanneer Koç nog even in de Jupiler League actief zou blijven om te rijpen. Met een vertrek aan het einde van de voetbaljaargang hebben beide partijen gekozen voor een tussenoplossing.

Koç maakt dit seizoen indruk bij FC Eindhoven. De aanvaller, die op 11 januari van dit kalenderjaar debuteerde in de hoofdmacht, heeft in zijn tweede seizoen in de Jupiler League al veertien keer gescoord. Ook diverse clubs uit Frankrijk, met name AS Nancy, hadden eerder belangstelling voor Koç
Bezig met laden …