voetbalzone

Groningen meldt op ‘spectaculaire persconferentie’ drie nieuwkomers

Thijs Post22 mei 2012, 16:05
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2012, 16:05
Advertentie
/

FC Groningen is niet van plan om volgend seizoen weer in de kelder van de Eredivisie te acteren. De noorderlingen maakten maandag op een zelfbenoemde ‘spectaculaire persconferentie’ de komst van drie spelers bekend: Michael de Leeuw van De Graafschap, Mitchell Schet van RKC Waalwijk en Género Zeefuik van PSV. Daarnaast heeft de twintigjarige keeper Stefan van der Lei zijn contract met drie seizoenen verlengd. In een eerder stadium legde Groningen al Paco van Moorsel (FC Den Bosch) en de uit Servië afkomstige Filip Kostic vast.

Aanvallende middenvelder De Leeuw speelde pas een seizoen bij De Graafschap. In Doetinchem maakte hij tien doelpunten en gaf hij zes assists, maar hij kon niet voorkomen dat zijn club naar de Jupiler League degradeerde. “Toen Michael naar De Graafschap kwam, was dat voor hem een logische stap in zijn carrière. Hij wilde onder de voorwaarde tekenen dat hij voor een gelimiteerde transfersom mocht vertrekken bij onverhoopte degradatie. De deal met FC Groningen was dus snel beklonken”, aldus technisch manager Roland Vroomans op het digitale thuis van De Graafschap.

/

Buitenaanvaller Schet debuteerde namens Feyenoord in de Eredivisie en belandde via Excelsior in het seizoen 2010/11 in Waalwijk. Daar maakte hij afgelopen voetbaljaar twee doelpunten en gaf hij tien assists. Zeefuik speelde zestien wedstrijden in de Eredivisie voor PSV, maar kon geen vaste basisplaats veroveren. Hij werd achtereenvolgens uitgeleend aan FC Omniworld, FC Dordrecht en NEC. Zeefuik tekende net als De Leeuw een contract voor vier seizoenen, Schet tekende voor drie jaar.

PSV-directeur Marcel Brands laat via de officiële kanalen van die club weten vrede te hebben met het vertrek van Zeefuik. “Género heeft zich goed ontwikkeld gedurende de uitleenperiode bij NEC”, aldus de technisch manager. “Maar vanwege het feit dat PSV over de spitsen Tim Matavz en Jeremain Lens beschikt en de jonge talenten Jürgen Locadia en Rubén Bentancourt, heeft de club gekozen voor een verkoop van Zeefuik, mede gezien zijn nog eenjarig contract.”

Bezig met laden …