voetbalzone

‘Groningen speelde zomeravondvoetbal tegen een stelletje amateurs’

Gijs Freriks24 jul 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2014, 23:00
Advertentie

FC Groningen plaatste zich vorig seizoen voor de voorronde van de Europa League door AZ in de play-offs te verslaan, maar lang heeft het avontuur van de noorderlingen in Europa niet geduurd. De ploeg van Erwin van de Looi verloor donderdagavond met 1-2 van Aberdeen en dat was na het doelpuntloze gelijkspel in Schotland niet voldoende.

voetbalzone

Gertjan Verbeek bekeek de wedstrijd namens FOX Sports en was in de rust kritisch op de eerste helft van de Eredivisionist: “FC Groningen speelde zomeravondvoetbal tegen een stelletje amateurs”, zo sprak de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en AZ. Van de Looi is het niet met zijn collega eens: “Het was een moeizame eerste helft, maar het was geen zomeravondvoetbal.”

“De ruimtes waren klein en wij waren niet in staat om daar doorheen te spelen. Dat had met vorm te maken, maar neem van mij aan dat iedereen gedreven was om de volgende ronde te halen”, aldus Van de Looi. “De uitschakeling is een tik die we moeten verwerken, maar we hoeven ook niet heel raar te gaan doen. We hebben een goede ploeg en het bleek dat Aberdeen een team is waarvan je kan verliezen.”

Middenvelder Rasmus Lindgren vond de uitschakeling onterecht, zo gaf hij in gesprek met FOX aan: “Wij hebben een betere ploeg. We verliezen door een paar onnodige persoonlijke fouten en na de rust hebben we de kansen niet benut. Dat is heel zuur.”

Bezig met laden …