Groningen-spits Matavz helpt Slovenië met hattrick op weg tegen Faeröer

Matthijs van Laar08 okt 2010, 22:56
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 22:56

Tim Matavz heeft zijn visitekaartje afgegeven bij de Sloveense bondscoach Matjaz Kek. De aanvaller van FC Groningen had tot vrijdagavond het net nog niet weten te vinden voor zijn land, maar tegen het nietige Faeröer was het eindelijk raak. Liefst drie keer verscheen de naam van de goalgetter op het scoreformulier. Slovenië won met 5-1.

/

Matavz, die vanaf de eerste minuut zijn opwachting mocht maken, opende de score na 25 minuten spelen, en deed er tien minuten later nog een schepje bovenop. Dankzij de inbreng van de Groninger mocht het thuisland de kleedkamers opzoeken met een comfortabele 2-0 tussenstand. De Matavz-show bleek daarmee echter nog niet voorbij.

Twintig minuten na de hervatting schreef de aanvaller namelijk ook de 3-0 op zijn naam, waarna Milivoje Novakovic en Zlatko Dedic de overwinning nog wat meer gestalte geven. Dat Christian Mouritsen in blessuretijd nog de eer redde voor de gasten was niet meer dan een statistische formaliteit. Slovenië komt door de zege op vier punten uit drie duels en staat daarmee derde in groep C. Koploper Italië heeft zeven punten.