voetbalzone

‘Groningen wil voormalig Oranje-international oppikken in Griekenland’

Peter Nusselder24 aug 2015, 11:49
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2015, 11:49
Advertentie

De kans bestaat dat Hedwiges Maduro dit seizoen weer zijn opwachting zal maken in de Eredivisie. Griekse media melden maandag dat de voormalig international van het Nederlands elftal met de clubleiding van PAOK overeen is gekomen dat hij Thessaloniki achter zich laat en FC Groningen zou van plan zijn om de verdedigende middenvelder terug te halen naar Nederland.

voetbalzone

PAOK nam de dertigjarige Maduro een jaar geleden over van Sevilla, maar zijn verblijf in Griekenland lijkt dus tot één seizoen beperkt te worden. Groningen, dat deze zomer afscheid nam van de middenvelders Maikel Kieftenbeld (die de overstap maakte naar Birmingham City) en de naar Queens Park Rangers vertrokken Tjaronn Chery, heeft naar verluidt belangstelling getoond voor Maduro.

De controleur doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte daar begin 2005 ook zijn profdebuut, om niet veel later al te worden opgeroepen voor de nationale ploeg door toenmalig bondscoach Marco van Basten. In 2008 verkaste Maduro naar Valencia, vier jaar later stapte hij binnen de Primera División over naar Sevilla. Maduro speelde in totaal achttien keer voor het Nederlands elftal.

Bezig met laden …