Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groot drama voor Sergiño Dest: linksback komt in 2024 niet meer in actie

Laatste update:

Sergiño Dest komt in 2024 niet meer in actie, zo verzekert clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dinsdagavond op basis van bronnen rondom PSV. De linksback van de koploper, gehuurd van FC Barcelona, moet maandenlang revalideren omdat hij de voorste kruisband in zijn knie heeft afgescheurd. Dest liep de kwetsuur zaterdag op tijdens een training van PSV en wordt pas begin 2025 terugverwacht.

"Zaterdag heeft Dest de blessure opgelopen, niet eens tijdens een fysiek duel. Hij maakte gedurende een oefening een verkeerde beweging en daarna knapte er iets in zijn knie. Onderzoek door de staf van PSV deed meteen alle alarmbellen rinkelen", zo schrijft Elfrink. Een operatie is hierdoor noodzakelijk geworden. PSV praat in de komende weken met Barcelona over het al dan niet definitief overnemen van Dest deze zomer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

PSV moet de langdurige absentie van Dest nog wel officieel bevestigen. De Eindhovense club gaf zondag al wel een statement af aangaande de vleugelverdediger. "Sergiño Dest heeft, tijdens de training van zaterdag, een ogenschijnlijk ernstige knieblessure opgelopen. Hoe lang de vleugelverdediger aan de kant staat, wordt nog onderzocht. Dat het om een langere periode gaat, is zo goed als zeker."

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden zondag al dat Dest rekening moet houden met een lange revalidatieperiode. Uit medisch onderzoek kwam naar voren dat het om een ernstige knieblessure ging, al hield PSV nog wel een slag om de arm.

Dest was juist bezig aan een sterke periode bij PSV op de linksbackpositie. Hij tekende bijvoorbeeld voor het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst). De van Barcelona gehuurde verdediger kwam tot dusver tot 37 duels namens PSV in alle competities. Daarin tekende hij voor twee goals en zeven assists.

Koploper PSV sluit het seizoen in de Eredivisie af met uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en Fortuna Sittard en thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. Dest ontbreekt dus in deze wedstrijden en het is gezien de huurstatus nog maar de vraag of de verdediger überhaupt nog in actie komt voor de koploper.

Vervangers


De blessure van Dest is een tegenvaller voor trainer Peter Bosz, die wel over enkele alternatieven beschikt in zijn selectie. Patrick van Aanholt lijkt de meest logische vervanger, maar de doorgaans op het middenveld opererende Mauro Júnior kan ook als linksback fungeren.

Toekomst onzeker


Hans Kraay junior meldde onlangs bij ESPN dat PSV Dest vanwege de koopoptie in de huurdeal met Barcelona over enkele maanden definitief naar Eindhoven kan halen. "Ze kunnen hem natuurlijk voor tien miljoen euro overnemen. Maar ook Ajax gaat zich melden in de strijd om de handtekening van de man van tien miljoen", voorspelde de verslaggever. Door de zware knieblessure is het echter onzeker waar Dest na zijn revalidatieperiode gaat spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuur voor hem, lijkt me ook niet dat psv de optie van 10 miljoen zal gaan lichten aangezien hij pas in 2025 beschikbaar is en je niet weet of hij zijn niveau nog zal halen. Dit gebeurd voor dest echt op een cruciaal moment in zijn carrière, dit gun je niemand

23 april 2024 om 21:52

Dat denk ik wel, ze weten wat z’n kwaliteiten zijn en 10 mln voor hem is natuurlijk niks in deze tijd.. kunnen ze makkelijk doorverkopen en er een meervoud voor krijgen in de toekomst..

23 april 2024 om 21:56

Makkelijk doorverkopen? Na zo'n blessure weet je nooit hoe hij terugkomt en daarbij is hij 2x gefaald in het buitenland. Denk niet dat hij 2 jaar later nog zoveel opbrengt.

23 april 2024 om 22:05

Is zeker wel een poging waard voor 10 miljoen.

23 april 2024 om 22:14

10 miljoen is gewoon veel geld voor psv hoor, daarbij zul je voor komend seizoen ook nog een vervanger moeten halen. Ik zou het voor de helft proberen.

23 april 2024 om 22:41

Ik denk dat je hem voor de helft kan krijgen. Mauro is een prima vervanger voor de eerste helft van het seizoen.

23 april 2024 om 22:19

Hopelijk komt dat goed met hem. Deze zware blessure heeft wel veel tijd nodig.
Voor mij mogen ze hem behouden. Ik vind hem een goede speler.

23 april 2024 om 22:24

Vind het een behoorlijk risico om een speler met een dergelijke blessure over te nemen voor 10 miljoen. Heel zuur voor beide partijen, maar zou het niet doen

24 april 2024 om 06:51

Was jij niet degene die er van overtuigd was dat Hartman, met precies dezelfde blessure, sterker terug ging komen? Persoonlijk vind ik dat je gelijk hebt, omdat dit soort blessures best ernstig zijn. Je kan beter je been breken dan je kruisband afscheuren. Je komt er niet zomaar bovenop

Heel zuur, daar gaat zijn transfer

23 april 2024 om 21:54

Marcel Brands heeft al aangegeven dat ze ondanks zijn blessure hem toch willen overnemen. Ze hebben vertrouwen dat hij in 2025 terug op niveau komt. Ze zullen misschien niet meer de volle mep willen betalen, maar lijkt me gewoon prima om hem bijvoorbeeld voor een miljoen of 6 over te nemen en de eerste seizoenshelft met Mauro te spelen

23 april 2024 om 22:14

Toen dacht hij waarschijnlijk nog dat Dest alleen die seizoen zou missen. Als hij heel het jaar mist, dan is het tegen de tijd dat hij wedstrijdfit is alweer februari/maart. Kun je net zo goed wachten en hem volgend jaar pas halen, of in de winter

23 april 2024 om 22:54

Signalen die ik mee kreeg vanaf het trainingscomplex stonden al meteen op rood. Toen Brands daar zat wist hij al dat het ernstig was.

Balen Sergino, beterschap.

Zonde man heeft net als Hartman een mooi seizoen gedraait en dan zo eindigen . Goed en snel herstel gewenst beide !

Heel zuur voor Dest, echter is dit voor PSV misschien wel de enige manier om hem te kunnen overnemen voor 10 miljoen euro. Een fitte Dest kun je als PSV zijnde nooit behouden

23 april 2024 om 21:55

Ik weet niet als je als psv zoveel geld moet uitgeven aan een speler die een grote blessure heeft. Daarnaast weet je ook nooit of hij weer zijn niveau haalt. Zijn genoeg spelers die een veel minder niveau hebben na zo'n blessure.

23 april 2024 om 22:41

Is ook heel zuur en is het nu wel verstandig om hem over te nemen want je weet nooit of hij zijn niveau gaat halen.
Meestal zo'n zware blessure niet.

Damn, dat is wel een aderlating. Mauro en v Aanholt kan je daar prima neerzetten, maar dat is vooral aanvallend wel echt een stuk minder dreiging

Sterkte Sergino, wat mij betreft een van de beste spelers van PSV en de Eredivisie dit jaar! Lekker bij PSV blijven, revalideren en nog sterker terugkomen om verder te bouwen aan PSV. Ik wens je al het goeds en geluk tijdens je revalidatie!

Heel 2024 ? Oei dat is heel vervelend ... Dat is een Hartmannetje ... Pijnlijk verlies voor PSV. Hoe is zijn contractstatus?

24 april 2024 om 00:23

Hij was voor 1 jaar gehuurd, met optie tot koop. Maar Dest wilde aardig wat verdienen natuurlijk, dus volgens mij waren ze nog aan het onderhandelen.

24 april 2024 om 02:48

Ook hier zou je best eens je "voordeel" kunnen slaan, waar het eerst misschien wel lastig zou zijn met salaris is het door de blessure wellicht beter betaalbaar/lager.

Kunt het ook anders zien. Psv heeft meer kans om hem vast te leggen voor de komende jaren. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Probleem zal nu niet zozeer zijn of dest de 10 miljoen waard is voor PSV, maar of PSV dan daarnaast een eerste linksback kan vinden en betalen die goed genoeg is voor de CL en tevens weet dat die daarna op de bank kan komen als dest terug komt

Heel zuur voor die jongen. Wat er nu hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren is dat Mauro Jr linksback word. Maar die heeft een contract tot 2025. Zal hij die verlengen als hij na een paar maanden weer plaats moet maken voor Dest? Of zal hij zijn geluk elders beproeven? Daarom moest zijn contract al verlengd zijn! De Jong, Land, Boscagli, Mauro Jr, Obispo (en Teze?) hebben allen een contract tot 2025. Hoezo zijn die niet eerder verlengd? Echt vragen om problemen om daar zo lang mee te wachten.

24 april 2024 om 02:49

Jij denkt dat ze hier niet al mee bezig zijn? Overigens is het vrij normaal om contract besprekingen na het seizoen te doen.

24 april 2024 om 17:08

Hoezo moeten contract besprekingen pas na het seizoen? Gedurende het jaar lezen we constant dat contracten zijn verlengd. De traagheid waarmee ze ermee bezig zijn is voer voor gezeik.

Vooral ontzettend zuur voor Dest na zo'n sterk seizoen, ik denk dat we met Mauro wel een goede vervanger hebben maar dit is wel een aderlating. Ik hoop en denk dat PSV alsnog van plan is om de koopoptie te lichten en het lijkt me voor Dest ook de meest verstandige zet om na zo'n blessure toch enige zekerheid te hebben op speeltijd.

Ontzettend zuur voor Dest dit wens je niemand toe hopelijk herstelt ie goed.

Sterkte en een spoedig herstel toegewenst Dest!

Mogelijk kan PSV hem nu overnemen van Barcelona. Kleeft alleen wel een klein risico’tje aan. Je weet immers niet hoe hij terugkomt. Ook mis je hem een groot deel van volgend seizoen. Ik zou toch ook eens kijken naar andere spelers.

Zonde, want dit seizoen geloof ik dusdanig goed dat Barça mischien wel eens met een schuin oog meekeek. De kans dat Barça nu serieus terugkomt is zo goed als nihil. De lijst met (zelfs wereldklasse) spelers die na hun zeer zware blessures nooit meer hun niveau haalde is eindeloos lang. Benieuwd hoe het afloopt met Dest. Bij Ajax toch wel een kip zonder kop, maar heeft een verbazingwekkende ontwikkeling doorgemaakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren