voetbalzone

Groot verdriet in Parma: ‘Dit hebben de fans en de stad niet verdiend’

Erik van Dam22 jun 2015, 17:39
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 17:39
Advertentie
voetbalzone

Parma werd maandagmiddag officieel bankroet verklaard, nadat er geen koper kwam die de club en diens schuld wilde overnemen en een doorstart wilde maken in de Serie A. Dat de club nu failliet is en afglijdt naar de Serie D, buiten bereik van het profvoetbal, vindt trainer Roberto Donadoni te triest voor woorden.

De curator van Parma was in onderhandeling met twee kandidaat-kopers: oud-honkballer Mike Piazza, de legendarische catcher van de New York Mets, en bioscoopgigant Giuseppe Corrado. Parma kostte circa zes miljoen euro, maar een nieuwe eigenaar moest ook de schuld van meer dan twintig miljoen euro overnemen. Daartoe was zowel Piazza als Corrado niet bereid.

“Het is nu op een manier geëindigd waar niemand rekening mee hield”, treurt Donadoni, die sinds januari 2012 voor de groep stond in de kaasstad. “Dit is een regelrechte teleurstelling, meer kan ik er ook nog niet over zeggen. Het is allemaal nog zo rauw. De supporters en de stad hebben dit niet verdiend”, aldus Donadoni. Hij zag al het hele seizoen af van salaris, net zoals de spelers dat deden, maar het mocht niet baten.

Bezig met laden …