voetbalzone

Grootmachten Rangers en Celtic loten elkaar in achtste finales beker

Erik van Dam11 jan 2011, 16:06
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2011, 16:06
Advertentie

Glasgow Rangers en Celtic zullen niet beiden oprukken naar de kwartfinales van de Schotse beker. The Gers en The Bhoys werden namelijk aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de achtste finales. In de competitie leiden de groen-witten de titeldans voor hun aartsrivaal en stadsgenoot, die vorig seizoen het kampioenschap in de wacht sleepte.

Voor de overige teams die zich nog in het bekertoernooi bevinden, is de loting goed nieuws. Nu wordt in ieder geval één zeer sterke club uitgeschakeld in een voortijdig stadium. Vorig seizoen wisten beide teams uit Glasgow niet door te dringen tot de eindstrijd; Celtic sneuvelde met de finale in zicht tegen Ross County, dat de finale uiteindelijk zou verliezen van Dundee United.

Rangers op haar beurt had in de kwartfinale al afscheid genomen van het toernooi, nadat Dundee te sterk was gebleken. Dit seizoen ontmoetten de twee Schotse topteams elkaar twee keer, in de competitie. Rangers won op bezoek bij Celtic (1-3) en op Ibrox Park ging de return juist verloren (0-2). Op 19 februari kruisen de teams de degens weer in de Premier League.

Bezig met laden …