voetbalzone

Groots onthaalde Seedorf maakt meteen kennis met Braziliaanse politie

Daniel Cabot Kerkdijk08 jul 2012, 00:10
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2012, 00:10
Advertentie

Clarence Seedorf werd vrijdag in Rio de Janeiro groots onthaald door de supporters van Botafogo. Duizend supporters waren naar het vliegveld gekomen om de 36-jarige Nederlander te begroeten. Met een grote glimlach liet de middenvelder zich minutenlang toejuichen en fotograferen. In de nacht van vrijdag op zaterdag maakte hij al kennis met de politie, zo schrijven diverse Braziliaanse media.

/

Seedorf moest in een straat van Rio de Janeiro uitstappen om een alcoholtest te ondergaan. De ex-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan had geen autopapieren bij zich en werd gedwongen om zijn auto in te leveren. Een vriend bracht de documentatie in een later stadium en zodoende mocht Seedorf, die geen druppel alcohol drinkt, alsnog met zijn auto verder rijden.

Het is uniek dat een zeer bekende Europese voetballer de overstap maakt naar Brazilië, het land van de vrouw van Seedorf. Zaterdag zette hij al zijn eerste stappen in het stadion van Botafogo. Maandag ondergaat Seedorf een medische keuring en geeft hij zijn eerste officiële persconferentie. Als alles goed verloopt traint de 36-jarige Nederlander, die een contract voor twee seizoenen heeft getekend, dinsdag voor het eerst met zijn nieuwe team mee.

Aankomst Clarence Seedorf op vliegveld:

Eerste stappen Clarence Seedorf in stadion Botafogo:

Bezig met laden …