voetbalzone

Grootste Champions League-zege ooit komt op naam van HJK Helsinki

Daniel Cabot Kerkdijk19 jul 2011, 20:09
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2011, 20:09
Advertentie

HJK Helsinki heeft zich dinsdagavond op overweldigende wijze voor de derde voorronde van de Champions League geplaatst. De Finse club was voor eigen publiek met liefst 10-0 te sterk voor Bangor City uit Wales. De eerste ontmoeting, een week geleden, was in 0-3 geëindigd.

Bangor City hield de schade in de eerste helft nog beperkt. Alleen Alexander Ring en Berat Sadik kwamen tot scoren. Na de rust ging HJK Helsinki helemaal los. Erfan Zeneli, Teemu Pukki en Kastriot Kastrati maakten ieder twee doelpunten en verder waren ook Jarno Parikka en Rafinha in het tweede bedrijf trefzeker. In de derde voorronde speelt HJK tegen de winnaar van het duel tussen Dinamo Zagreb uit Kroatië en Neftci uit Azerbeidzjan.

HJK Helsinki heeft weliswaar de grootste overwinning ooit in de Champions League geboekt, maar niet de grootste zege ooit in de belangrijkste Europese competitie. Dat record staat nog immer op naam van Dinamo Boekarest. In 1973 was de Roemeense club in het kader van de Europa Cup I met liefst 11-0 te sterk voor Crusaders uit Noord-Ierland. Benfica maakte in 1965 de meeste doelpunten in een dubbele EC-ontmoeting; 8-0 en 10-0 tegen Dudelange uit Luxemburg.

Bezig met laden …