voetbalzone

‘Grootste trainerstalent van Engeland heeft geheime topclub-clasule’

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2015, 23:50
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 23:50
Advertentie

Eddie Howe wordt gezien als het grootste trainerstalent van Engeland. De pas 38-jarige oefenmeester staat sinds oktober 2012 voor de selectie van Bournemouth, dat onder zijn leiding na 2012/13 naar de Championship promoveerde en afgelopen seizoen een toegangsbewijs naar de Premier League bemachtigde. Bournemouth neemt momenteel een veertiende stek op het allerhoogste niveau in en Howe wordt alom geprezen.

voetbalzone

Britse media schrijven donderdag dat Howe in zijn contract met Bournemouth a secret clause heeft laten opnemen. De voormalig verdediger ondertekende medio oktober een nieuwe verbintenis met the Cherries, naar verluidt tot medio 2020, maar als tegenprestatie mocht hij onder meer een clausule laten opnemen: als een van de traditionele clubs uit de top zes concrete belangstelling toont, dan mag hij aan de onderhandelingstafel plaatsnemen.

Howe geniet vooralsnog geen interesse van de crème de la crème van de Premier League, maar het toont de ambitie van de oefenmeester aan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de oud-voetballer nog jarenlang voor de selectie zal staan. Bournemouth wordt nog steeds gezien als een van de clubs die de komende maanden tegen degradatie zal strijden. De overwinningen op Chelsea en Manchester United eerder deze maand hebben echter indruk gemaakt.

Bezig met laden …