PolitieGetty Images

Grote onrust in Amsterdam: Jagiellonia-supporters verwonden vlak voor duel met Ajax drie agenten

Jonathan van Haaster29 aug 2024, 18:08
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2024, 18:08
Advertentie

Supporters van Jagiellonia Bialystok hebben voor onrust gezorgd in de binnenstad van Amsterdam. Te zien is hoe fans van de Poolse club vechten met de Mobiele Eenheid en met stoelen gooien. Drie agenten zijn gewond geraakt.

Jagiellonia neemt het donderdagavond in het kader van de Europa League op tegen Ajax. Hoewel Jagiellonia na de 1-4 nederlaag in eigen huis op de rand van uitschakeling staat, heeft dat supporters van de club er niet van weerhouden om massaal naar Amsterdam af te reizen.

Hooligans.cz deelt beelden van supporters die door de binnenstad van de hoofdstad lopen. Waar het eerst nog op onschuldige support lijkt, blijkt uit latere beelden dat het allemaal toch niet zo onschuldig is.

Zo is te zien dat een busje van de ME op de Dam bekogeld wordt met stoelen van nabij gelegen horecagelegenheden. Ook slaat een gemaskerde supporter van de Polen op een ruit van het busje.

Op weer een ander filmpje is te zien hoe enkele Jagiellonia-supporters wegrennen, na vermoedelijk is gevecht te zijn geraakt met de Mobiele Eenheid. Volgens AT5 zijn er drie agenten gewond geraakt bij de ongeregeldheden.

Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA is inmiddels aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Het gaat om het gebied tussen het metrostation Strandvliet tot na het station Bijlmer Arena. In dat gebied mag er preventief gefouilleerd worden. De maatregel geldt tot 23:59 uur. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Bezig met laden …