voetbalzone

Grote vragen bij transfersom Milik: ‘7 tot 9 miljoen euro, geen cent meer’

Erik van Dam03 aug 2016, 08:51
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2016, 08:51
Advertentie

Napoli en Ajax maakten dinsdag bekend dat de Poolse spits voor een initiële transfersom van 32 miljoen euro verhuist naar Italië. Een fors bedrag voor de aanvaller, die vorig jaar nog voor 2,8 miljoen euro van Bayer Leverkusen naar Ajax ging. Kenneth Perez valt bijna steil achterover van de som die Napoli op tafel legt om Gonzalo Higuaín adequaat te vervangen.

/

“Je zag dat Milik een aardige, maar geen heel bijzondere spits is. Laat staan dat hij zo'n immens bedrag waard is. Ik zou zijn waarde inschatten op iets tussen de zeven en negen miljoen euro. Geen cent meer”, zegt de Deense oud-prof tegen Voetbal International. Perez vindt dat Milik in Nederland onderschat werd, maar met een prijskaartje van 32 miljoen euro wordt hij over de grenzen nu weer overschat.

“Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat in die kleine ruimtes in Italië. Door die transfersom vind ik dit de gekste transfer ooit”, verzucht de analyticus. Milik was bij Ajax in 52 wedstrijden in de Eredivisie goed voor 32 doelpunten en lag er nog meerdere jaren vast.

Bezig met laden …