Grote zorgen bij Feyenoord: Santiago Gimenez verlaat per brancard het veld

Lars Capiau22 sep 2024, 15:11
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2024, 15:11

Santiago Gimenez heeft zondagmiddag het thuisduel van Feyenoord met NAC Breda noodgedwongen vroegtijdig moeten staken. De Mexicaanse spits moest per brancard van het veld gedragen worden.

Feyenoord beleeft de laatste weken een roerige periode. Donderdag was Bayer Leverkusen in De Kuip veel te sterk voor de ploeg van Brian Priske: 4-0. Zondag hopen de Rotterdammers tegen NAC weer eens een overwinning te boeken.

Dat zal de nummer twee van afgelopen jaargang echter zonder Gimenez moeten bolwerken. Na vijfentwintig minuten zat de wedstrijd er voor de met vorm worstelende aanvalsleider op.

Jan van den Bergh, aanvoerder van NAC, wilde de bal van achteruit lang spelen, maar schoot het leer hard tegen het been van Gimenez aan. De spits greep onmiddellijk naar ogenschijnlijk zijn hamstring.

De spits bleef een minuut lang zichtbaar aangeslagen liggen, waarna op advies van de clubarts een brancard het veld op gebracht werd. Die vervoerde Gimenez van het gras af.

Ayase Ueda is in de ploeg gekomen om de Mexicaanse spits te vervangen. De Japanner bekroonde zijn invalbeurt vrijwel direct met een doelpunt. Hij verzorgde met een kopbal de openingstreffer namens de thuisploeg.