voetbalzone

Gruwelijk blessureleed maakt einde aan WK-droom van Mexicaan

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2014, 22:50
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2014, 22:50
Advertentie
voetbalzone

Luis Montes kan deelname aan het WK in Brazilië vergeten. De middenvelder van Club León brak zaterdag in de oefeninterland van Mexico tegen Ecuador (3-1) naar alle waarschijnlijkheid zijn scheen- en kuitbeen en zal maandenlang moeten revalideren. Een hard gelag voor Montes, zo vlak voor het WK.

Montes had na 33 minuten spelen op prachtige wijze de score geopend. Twee minuten later ging het gruwelijk mis. Na een vervelende botsing met Segundo Castillo ging de 28-jarige middenvelder naar de grond en verging hij van de pijn. Diverse teamgenoten hadden meteen door wat er aan de hand was. De medische staf kon door de pijn van Montes zijn scheenbeschermer alleen weghalen door zijn sok open te snijden.

Montes moest per brancard van het veld worden gedragen en werd vervangen door Marco Fabian. De middenvelder was sinds de aanstelling van Miguel Herrera als bondscoach een belangrijke kracht voor El Tri. Het was de bedoeling dat hij op het WK samen met bondgenoot Carlos Peña een belangrijke rol op het middenveld zou gaan spelen. Castillo ging met een knieblessure naar de kant en is een twijfelgeval bij Ecuador voor deelname aan het WK.


Bezig met laden …