voetbalzone

Gruwelijke moordaanslag in Brussel voor EK-kwalificatieduel: 2 Zweden omgekomen

Mart van Mourik16 okt 2023, 20:52
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:09
Advertentie

Voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tussen België en Zweden is er een dubbele moordaanslag gepleegd op Zweedse fans, zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van Belgische bronnen maandagavond. De lokale politie meldt dat er in ieder geval twee dodelijke slachtoffers zijn.

De twee omgekomen personen hebben de Zweedse nationaliteit, bevestigen bronnen binnen de politie aan de krant. De schietpartij vond plaats rond 19:15 uur op vijf kilometer van het Koning Boudewijnstadion, waar vanavond de Rode Duivels aantreden tegen Zweden.

De Waalse krant Sudinfo meldt dat een dader ‘Allahu akbar’ geroepen zou hebben en dat hij schoot met een Kalasjnikov-achtig wapen vanaf zijn scooter. Op beelden die rondgaan op het internet is te zien dat de dader een fluorescerend vest droeg.

Bovendien is te zien dat de dader, nadat hij meerdere schoten heeft gelost, een gebouw binnenrent. Nadien snelt hij weer naar zijn scooter en vlucht hij weg. De misdadiger lijkt bovendien meerdere auto’s te bedreigen, die met een grote bocht om hem heen proberen te rijden.

Volgens de berichtgeving heeft de dader een videoboodschap verspreid op Facebook. Daarin zegt hij lid te zijn van IS (Islamitische Staat) en schept hij op ongelovigen te hebben vermoord.

In zijn zeer gewelddadige toespraak zei hij dat hij twee mensen had neergeschoten om ‘de moslims te wreken en dat wij leven en sterven voor onze religie', citeert het AD.

De hele omgeving is afgezet en de hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Het is vooralsnog onbekend hoeveel gewonden er zijn gevallen.

Bezig met laden …