voetbalzone

‘Guaita, Stekelenburg, Reina… de één scoutten we kort, de ander langer’

Erik van Dam13 feb 2013, 09:29
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2013, 09:29
Advertentie

Sinds Víctor Valdés aankondigde zijn contract bij Barcelona niet te verlengen, gonst het van de geruchten. De Catalanen kunnen in principe nog bijna anderhalf jaar gebruikmaken van de huidige eerste keeper, maar daarna is hij weg. De kans bestaat ook dat Valdés in de zomer al wegtrekt, mocht Barcelona daarvoor open staan én al een vervanger in huis hebben. De grote vraag is wie die opvolger dan wordt.

/

Juan Carlos Unzué zegt dat Barcelona de laatste jaren al meerdere keepers in de gaten heeft gehouden. De Spanjaarden wisten toen nog niet wanneer Valdés weg zou gaan, maar om bij te blijven lette men wel op wie hem eventueel kon vervangen. Ook voor het geval hij door een blessure lang buiten beeld zou raken. Unzué, nu niet meer werkzaam voor Barcelona, zegt dat drie namen er bovenuit sprongen.

“Het is lastig Valdés op te volgen, maar tegelijkertijd een fraaie uitdaging”, zegt Unzué. “Vicente Guaita, Maarten Stekelenburg, José Reina… we hebben de laatste jaren eigenlijk alle interessante namen wel bekeken. De één kort, de ander wat langer”, aldus de voormalig keeperstrainer. In juni vorig jaar besloten Unzué en Barcelona in onderling overleg de samenwerking stop te zetten.

Bezig met laden …