voetbalzone

Guardado bevestigt overzeese interesse: ‘Je weet het maar nooit’

Dominic Mostert12 nov 2016, 21:15
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2016, 21:15
Advertentie

Andrés Guardado draait niet om de interesse van Atlanta United heen. De Amerikaanse club debuteert komend seizoen in de MLS en is bezig om een selectie te formeren. Een van de doelwitten is de middenvelder van PSV; Guardado zou in Georgia een driejarig contract met een jaarsalaris van 2,8 miljoen euro kunnen tekenen.

/

Op de officiële website van de MLS laat Guardado echter weten dat er geen sprake is van een concreet aanbod. Zijn contract in Eindhoven loopt nog anderhalf jaar door. "We hebben geen concrete gesprekken gevoerd", zegt de Mexicaan over Atlanta. "Maar het is geen geheim dat Atlanta navraag heeft gedaan naar mijn situatie. Toen de geruchten opkwamen, zei ik al dat de MLS een opkomende competitie is. Dat heb ik altijd gezegd. Ik kan geen enkele competitie uitsluiten."

Guardado benadrukt dat hij op dit moment voor PSV speelt. "Dat voelt als een tweede thuis. Ze hebben mij heel goed behandeld sinds mijn komst. Maar in het leven van een voetballer weet je nooit wat de toekomst biedt." De routinier was in zijn eerste twee seizoenen een drijvende kracht bij PSV en greep tweemaal de landstitel. In de huidige jaargang maakt hij nog geen onuitwisbare indruk en de komende weken staat hij waarschijnlijk buitenspel, door een opgelopen blessure in de interland tegen de Verenigde Staten van vrijdagnacht. Guardado viel uit met een hamstringblessure toen hij een bal probeerde te blokkeren.

Bezig met laden …