voetbalzone

Guardado en Moreno winnen laat en vergezellen Duitsland naar Rusland

Daniel Cabot Kerkdijk11 okt 2015, 09:38
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 09:38
Advertentie

Mexico heeft zich zaterdag voor de Confederations Cup van 2017 in Rusland geplaatst. In de strijd om de Concacaf Cup won el Tri in een noodzakelijke verlenging met 2-3 van de Verenigde Staten. Interim-bondscoach Ricardo Ferretti zette Andrés Guardado 79 minuten in, Héctor Moreno stond 120 minuten in het veld.

Na tien minuten zorgde Javier Hérnandez voor de openingstreffer, maar vijf minuten later nivelleerde Geoff Cameron al de tussenstand. Mexico was daarna de betere ploeg, had legio kansen en baalde dat arbiter Joel Aguilar twee handsballen door de vingers zag. In de 96e minuut zorgde Oribe Peralta voor de 1-2, maar Team USA was niet uit veld geslagen: Bobby Wood zorgde in de 108e minuut voor de 2-2.

In de 118e minuut maakte Paul Aguilar op schitterende wijze de winnende treffer in de Rose Bowl. Zodoende gaat de winnaar van de Gold Cup naar de Confederations Cup in Rusland, waar naast het gastland ook wereldkampioen Duitsland, Asian Cup-winnaar Australië, Copa América-winnaar Chili aan zullen deelnemen. In 2016 en 2017 worden ook de winnaars van de OFC Nations Cup, het EK en de Afrika Cup bekend.

Bezig met laden …