voetbalzone

Guardia Civil en politie moeten Drenthe bij rentree in Spanje beschermen

Bart Kruyt03 jan 2011, 19:25
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2011, 19:25
Advertentie

De kans dat Royston Drenthe ooit nog voor Hércules zal spelen, lijkt met de dag kleiner te worden. Boze supporters van de club kalkten al woorden als 'schoft', 'klootzak' en 'broodvoetballer' op de muren van het Estadio Rico Pérez en toen Drenthe maandag terugkeerde in Spanje, was zijn ontvangst allesbehalve vriendelijk. De Nederlander moest begeleid worden door de Guardia Civil, de Spaanse politie en zijn persoonlijke bewakers.

/

Drenthe landde maandagmiddag op de luchthaven van Alicante en tientallen fans waren op komen dagen om de Nederlander te ontvangen. Zij schreeuwden dezelfde teksten als die op de stadionmuren geschreven zijn en Drenthe moest zich daarom naar de uitgang laten begeleiden. De speler zelf weigerde om commentaar te geven en zal volgens AS dinsdag met het bestuur om tafel gaan.

Hércules heeft ernstige financiële problemen vanwege een schuld die nog aan de belastingdienst moet worden betaald. Daarom werd begin dit seizoen een afspraak gemaakt met de spelersgroep: vijftig procent van het salaris zou per maand worden overgemaakt, de andere helft zou aan het einde van het seizoen in één keer uitbetaald worden. Drenthe ging niet met die formule akkoord en wil elke maand honderd procent van zijn salaris, aldus bronnen binnen de club.

Drenthe zelf zegt dat Hércules hem tot nu toe twee maanden dat halve salaris heeft uitbetaald en de resterende vier maanden helemaal niets. "Denk je nou echt dat ik voor slechts 100.000 euro niet op de training kom?" zei de linkspoot afgelopen week tegen diverse lokale media. "Ik weet dat ik me er niet populair op maak bij de aanhang, maar dit is een principiële zaak." Drenthe heeft nu een week niet getraind en ontbreekt dan ook in de selectie voor het duel met Real Mallorca.

Bezig met laden …