voetbalzone

Guardian weet vier dagen na CL-titel op welke datum Guardiola vertrekt bij City

Mart Oude Nijeweeme14 jun 2023, 20:19
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 20:19
Advertentie

Josep Guardiola is van plan om over twee jaar te vertrekken bij Manchester City, zo meldt The Guardian. De Spaanse oefenmeester loopt dan uit zijn contract bij de kersverse Champions League-winnaar. Indien Guardiola zijn contract tot 2025 daadwerkelijk uitdient heeft hij negen jaar aan het roer gestaan bij City. Naast de Champions League wist hij vijf keer landskampioen te worden en twee keer beslag te leggen op de FA Cup.

Guardiola tekende in november vorig jaar een nieuw contract met als ultiem doel om beslag te leggen op de felbegeerde Champions League. De 52-jarige succescoach ging in de finale van 2021 onderuit tegen Chelsea. Twee jaar later was het wel raak en werd dankzij een 1-0 overwinning op Internazionale alsnog beslag gelegd op de meest begeerde clubtrofee van Europa. Bij zijn komst naar City in 2016 was er de sterke overtuiging dat zijn dienstverband niet langer dan drie jaar zou duren.

Indien hij over twee jaar, als zijn tot medio 2025 lopende contract afloopt, daadwerkelijk vertrekt, heeft Guardiola negen jaar aan het roer gestaan bij City. Na zijn dienstverbanden bij Barcelona en Bayern München was men ervan overtuigd dat hij naar de Serie A zou trekken om zijn ambitie te verwezenlijken om te slagen in de vier grootste competities van Europa. Het verlangen naar de Champions League-winst met City bleek echter groter dan het verlangen naar een club uit de Serie A.

Guardiola begon zijn trainersloopbaan bij het beloftenteam van Barcelona, waarna hij in 2008 de leiding kreeg over de hoofdmacht. Met de Catalaanse eliteclub werd hij drie keer landskampioen en veroverde hij twee keer de Champions League. Bij Bayern kroonde hij zich drie keer tot kampioen en wist hij tweemaal beslag te leggen op de DFB-Pokal. De kans bestaat dat hij na zijn avontuur bij City voor een rol als bondscoach gaat. Guardiola heeft in het verleden al eens onthuld ooit coach van Oranje te willen worden.

Bezig met laden …