voetbalzone

Guardiola: ‘Als zoiets in Spanje gebeurt, dan zou er een probleem zijn’

Peter Nusselder17 sep 2013, 11:45
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2013, 11:45
Advertentie

Josep Guardiola moet er nog aan wennen dat het bij Bayern München niet altijd zo rustig is als hij gewend was bij Barcelona. De nieuwe trainer van de Duits kampioen won zaterdag met 2-0 van Hannover 96, maar kreeg toch kritiek van sportief directeur Matthias Sammer. Daar reageerde de ontstemde voorzitter Uli Hoeness weer op, zodat het intern blijft rommelen bij der Rekordmeister.

/

“Als zoiets in Spanje gebeurt…”, liet de Spaanse oefenmeester een korte stilte vallen, “dan zouden we een probleem hebben. Maar hier in Duitsland is het normaal”, tekent de Süddeutsche Zeitung op uit de mond van Guardiola, die na vier jaar bij Barcelona en één ‘sabbatical’ bij Bayern aan de slag is gegaan. De coach maakt zich ondertussen overigens niet druk om de uitspraken van Sammer.

“Hij is hier een van de belangrijkste personen, en hij kan ook zeer emotioneel zijn”, heeft Pep inmiddels ondervonden. “Iedereen die bij deze club werkt, niet alleen Matthias maar ook algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge en voorzitter Hoeness, kan zijn mening geven. Ik moet me aan die situatie aanpassen. Voor mij is het belangrijkste dat de spelers doen wat ik zeg”, concentreert Guardiola zich op het sportieve aspect.

Bezig met laden …