voetbalzone

Guardiola baalt en moppert op veld: ‘We hebben genoeg gecreëerd’

Erik van Dam27 apr 2016, 23:33
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2016, 23:33
Advertentie

Josep Guardiola zag Atlético Madrid in het laatste jaar van zijn tijd bij Barcelona al opklimmen en nadat hij zelf wegging uit Camp Nou, wed de club er alleen maar sterker en sterker op. Woensdagavond leed Pep met Bayern München een nederlaag (1-0) met zijn Duitse werkgever, maar hij blijft strijdbaar.

/

“Natuurlijk kunnen wij nog door naar de finale. In de Allianz Arena, met onze fans? Ja, zeker”, sprak de Catalaanse coach na de wedstrijd in Madrid. “Ik vond 75 procent van ons spel dik in orde. We hebben eigenlijk genoeg gecreëerd tegen Atlético”, aldus de trainer van Bayern, die wel mopperde op de UEFA. “Als zij accepteren dat er op zulke velden wordt gespeeld, dan zal het wel oké zijn...”, sprak Guardiola.

Philipp Lahm liet weten dat Bayern na rust echt goede kansen had om te scoren. Het viel zijn team aan te rekenen dat die stuk voor stuk niet verzilverd werden, vond de aanvoerder. “Het is balen dat we nu geen uitdoelpunt hebben. De kansen waren er voor.” David Alaba, die van afstand de lat trof, vond dat zijn team na rust de betere was in Madrid. “Helaas ging geen van die mogelijkheden erin. Maar alles kan nog! Wij weten dat we thuis geweldig kunnen spelen, we gaan er alles aan doen de finale te bereiken.”

Bezig met laden …