voetbalzone

Guardiola complimenteert Luhukay: 'Beste tegenstander tot nog toe'

Matthijs van Laar26 okt 2013, 19:13
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2013, 19:13
Advertentie

Hertha BSC liet zaterdagmiddag zien waarom het zo hoog geklasseerd staat in de Bundesliga. Het team van de Nederlandse coach Jos Luhukay nam brutaal de leiding tegen het ongenaakbaar geachte Bayern München en gaf zich pas na negentig minuten definitief gewonnen: 3-2. Josep Guardiola was dan ook vol lof over de tegenstander, die hij betitelde als ‘de beste tot nog toe’.

/

Zijn Bayern had namelijk de grootst mogelijke moeite tegen de ploeg uit Berlijn, die ook na de 3-1 Mario Götze de handdoek weigerde te werpen. Anis Ben-Hatira tekende namelijk snel voor de aansluitingstreffer en zorgde zo voor een spannend laatste halfuur. “Dit is inderdaad een van de beste ploegen, waartegen we dit seizoen hebben gespeeld. Wij waren vandaag niet goed. De komende week hebben we de tijd om te herstellen”, zei Guardiola.

Bayern was woensdagavond nog actief in de Champions League (5-0 tegen Viktoria Plzen) en dat deed zich volgens de Spaanse oefenmeester gelden. “De vrije tijd die we nu krijgen, hebben mijn spelers hard nodig. Ze hebben veel wedstrijden gespeeld de voorbije twee maanden en zijn een beetje moe. Dat kon je vandaag zien.” Philipp Lahm erkende dat. “Het is fijn om nu even een week lang rustig aan te kunnen doen.”

Bezig met laden …