voetbalzone

Guardiola: ‘De beste ploeg waartegen we dit seizoen hebben gespeeld’

Gijs Freriks12 dec 2015, 18:41
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 18:41
Advertentie

Bayern München boekte zaterdagmiddag een 2-0 overwinning op FC Ingolstadt en de doelpunten vielen pas na het uur in de Allianz-Arena. Trainer Josep Guardiola deelde na afloop op de persconferentie de complimenten uit aan de promovendus die momenteel op de elfde plaats staat in de Bundesliga.

voetbalzone

“Ik moet mijn team een groot compliment maken, maar dat moet ik ook aan Ralph Hasenhütt en Ingolstadt voor hun moedige spelopvatting. We hebben vandaag tegen het beste team gespeeld die we dit seizoen zijn tegengekomen. Als iedereen zoals Ingolstadt speelt, is voetbal zeker de beste sport ter wereld. Voor de fans is het namelijk ook leuk wanneer beide teams willen voetballen”, aldus Guardiola.

“We hadden lange tijd veel problemen in de opbouw, maar na de komst van Thiago Alcántara ging dat beter. We konden makkelijker op balbezit spelen”, zei Pep, die ook nog een compliment uitdeelde aan Joshua Kimmich. “Hij heeft het uitstekend gedaan. Hij speelde centraal en op links. Spelers met een goede mentaliteit kunnen dat en hij verdient het om de komende jaren voor Bayern te spelen.”

Bezig met laden …