voetbalzone

Guardiola: ‘De sfeer daar is altijd goed en het team is dat eveneens’

Erik van Dam15 sep 2015, 17:12
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 17:12
Advertentie

In de eigen competitie draait Bayern München heel goed, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Het team van trainer Josep Guardiola staat nu ook voor de eerste Europese test van het seizoen: woensdagavond in Griekenland tegen Olympiacos. Sinds de winst van de Champions League onder Jupp Heynckes lukte het Guardiola nog niet Bayern weer succesvol te maken op het Europese toneel. Woensdag moet de eerste stap worden gezet.

voetbalzone

Bayern is in een groep beland met naast Olympiacos ook Dinamo Zagreb en Arsenal, maar eerst zijn de Grieken dus de tegenstander. Guardiola is beducht voor de regerend kampioen. “Ze hebben de laatste zes thuisduels in de Champions League gewonnen. Dat zegt toch wel iets over hun kracht voor eigen publiek”, vindt Pep een dag voor de wedstrijd in Piraeus.

“Olympiacos is een sterk elftal”, vervolgt hij. “Niet alleen de sfeer daar is altijd goed, het elftal dat ze op de been brengen is dat eveneens. Maar wij gaan voor succes en beginnen daar morgen hopelijk mee. Een zege zou een eerste stap zijn”, weet de trainer. Ook aanvoerder Philipp Lahm woonde de persconferentie bij en hij gaf aan dat het leuk zou zijn te beginnen met winst op Griekse bodem.

“Daar moeten we wel mee beginnen, dan voelen we ons meteen wat meer ontspannen. Of we dit seizoen de Champions League weer kunnen winnen? We weten hoe moeilijk het is om het te doen. Maar het is wel mogelijk, we hebben er voldoende kwaliteit voor”, verzekert Lahm, die zich echter eerst wil focussen op Olympiacos. “Iedereen heeft er zin in en we gaan voor drie punten.”

Bezig met laden …