voetbalzone

‘Guardiola denkt aan Braziliaan of Duitser als opvolger van Yaya Touré’

Daniel Cabot Kerkdijk24 dec 2017, 06:29
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2017, 06:29
Advertentie

Manchester City was zaterdag veel te sterk voor Bournemouth (4-0) en dat betekende alweer de zeventien opeenvolgende zege in de Premier League, na negentien speeldagen. De voorsprong op Manchester United, dat punten liet liggen tegen Leicester City (2-2), bedraagt inmiddels liefst dertien punten. Britse media verzekeren dat de lijstaanvoerder achter de schermen al bezig is met de invulling van de selectie voor komend seizoen.

Josep Guardiola is vooral van zins om zijn middenveld te versterken, ook al is de club er naar verluidt in geslaagd om het aflopende contract van de inmiddels 32-jarige Fernandinho te verlengen. De club neemt echter vrijwel zeker afscheid van Yaya Touré, die nog een half jaar op de loonlijst staat. Fred en Julian Weigl, uitkomend voor respectievelijk Shakhtar Donetsk en Borussia Dortmund, komen naar verluidt in beeld als nieuwe impuls voor het middenrif.

Manchester City speelde dit seizoen tweemaal tegen Shakhtar in de Champions League. Guardiola genoot van spelers als Bernard, Taison en Marlos, maar het is de 24-jarige Fred, een zesvoudig Braziliaans A-international, die naar verluidt de aandacht van de Spanjaard heeft getrokken. De twee jaar jongere Weigl behoort al langere tijd tot de favoriete spelers van Guardiola. De Duitser werd anderhalf jaar geleden al aan een overstap naar het Etihad Stadium gelinkt. Nu maakt één van de twee kans op een transfer naar Manchester.

Guardiola haalde afgelopen zomer vijf nieuwe spelers naar Manchester City en had eigenlijk op negen nieuwe krachten gehoopt, maar daar zat geen controlerende middenvelder met passing als grootste kwaliteit tussen. De kans is groot dat de koploper in januari opnieuw voor Virgil van Dijk gaat. De verdediger van Southampton was in de zomer al een doelwit van the Citizens, net als Alexis Sánchez van Arsenal.

Bezig met laden …