voetbalzone

Guardiola: '45 duels zonder verlies, dat zegt veel over hun kwaliteit'

Matthijs van Laar28 sep 2015, 15:16
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 15:16
Advertentie
voetbalzone

Bayern München opende het Europese voetbaljaar twee weken terug met een uitstekende 0-3 zege bij Olympiacos Piraeus en hoopt dinsdag de volgende stap te zetten. De Champions League-favoriet krijgt bezoek van Dinamo Zagreb. Op papier misschien een eenvoudige opgave, maar de Kroaten lieten tegen Arsenal zien niet voor een kleintje vervaard te zijn. De Engelse grootmacht kreeg met 2-1 klop.

“Dinamo is al 45 wedstrijden zonder nederlaag, dat zegt veel over hun kwaliteit”, zei coach Josep Guardiola maandag tijdens zijn voorbeschouwende persconferentie. De Spanjaard schakelde vervolgens snel naar zijn eigen elftal. Arturo Vidal is vanwege knieproblemen een vraagteken, terwijl Javi Martínez na lang blessureleed juist op de weg terug is. De middenvelder maakte onlangs zijn rentree.

Dat laatste zit er ook weer aan te komen voor Arjen Robben. De aanvaller raakte begin deze maand geblesseerd in het EK-kwalificatieduel van Nederland met IJsland, maar is weer op de weg terug. Robben verscheen maandag op het trainingsveld, waar hij voor zichzelf werkte. De verwachting is dat hij rond begin/half oktober zijn rentree kan maken. De duels van Oranje met Kazachstan en Tsjechië komen waarschijnlijk nog te vroeg.

Bezig met laden …