voetbalzone

'Guardiola heeft me al veel gevraagd over Engeland en het leven hier'

Bart Kruyt18 dec 2015, 08:50
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 08:50
Advertentie

De officiële mededeling ontbreekt nog, maar het ziet ernaar uit dat Josep Guardiola bezig is aan zijn laatste seizoen bij Bayern München. De oefenmeester beschikt over een aflopend contract en heeft volgens verschillende media aan het bestuur van Bayern laten weten dat hij niet van plan is om te gaan verlengen. Een avontuur in de Premier League lonkt voor Guardiola.

voetbalzone

Manchester City zou de Spaanse succescoach graag willen hebben en Aitor Karanka, die werkzaam is bij Middlesbrough, zegt dat Guardiola hem al veel heeft gevraagd over werken in Engeland. “Ik denk dat Guardiola wel naar de Premier League zal komen, want hij is een geweldige manager”, zei Karanka volgens de Daily Mirror. “Hij heeft me veel gevraagd over het land en het leven hier. Ik heb hem gezegd dat het geweldig zou zijn als hij naar Engeland zou komen en ik denk dat hij op een dag ook in de Premier League zal arriveren.”

Guardiola wordt in de wandelgangen ook in verband gebracht met Chelsea en Manchester United, maar een samenwerking met City lijkt het meest waarschijnlijk, ook al werd het contract van de huidige coach van the Citizens (Manuel Pellegrini) nog niet zo lang geleden verlengd. Txiki Begiristain is technisch directeur bij City en kent Guardiola nog uit hun gezamenlijke tijd bij Barrcelona.

Bezig met laden …