voetbalzone

'Guardiola heeft mij verteld waarom hij weggaat bij Bayern München'

Matthijs van Laar22 mrt 2016, 15:55
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 15:55
Advertentie
/

Luca Toni zegt te weten waarom Josep Guardiola Bayern München na dit seizoen verruilt voor Manchester City. De Italiaanse spits speelde in het seizoen 2001/02 bij Brescia één jaar samen met de huidige topcoach en onderhoudt nog steeds een goede band met hem. In een interview met BILD verklapt de Italiaanse routinier wat Guardiola hem onlangs toevertrouwde.

“Hij zoek na drie jaar in Duitsland naar een nieuwe uitdaging, hij wil zijn horizon verbreden”, aldus Toni, die niet uitsluit dat Guardiola zijn dienstperiode bij Bayern afsluit met de Champions League. “Maar daarvoor heb je ook een beetje geluk nodig. Ik zie een interessante parallel: begin 2013 was ook duidelijk dat Jupp Heynckes afscheid zou nemen na het seizoen. Een paar maanden later wonnen ze ook de Champions League. Dat kan nu ook.”

Volgend seizoen wordt Guardiola opgevolgd door Toni’s landgenoot Carlo Ancelotti. Een goede keuze, vindt de ex-spits van Bayern. “Hij is een absolute winnaar. Hij heeft in Italië, Spanje, Engeland en Frankrijk de landstitel gewonnen. Carlo is mega professioneel, maar ook erg vriendelijk tegenover spelers, medewerkers en journalisten. Alle spelers die met hem gewerkt hebben, zijn weg van hem. Ook degenen die onder hem niet speelden.”

Bezig met laden …