voetbalzone

‘Guardiola heeft niet gefaald als hij de Champions League niet wint’

Thijs Post16 mrt 2016, 11:42
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 11:42
Advertentie

Josep Guardiola is met Bayern München ongenaakbaar in de Bundesliga, maar de Champions League heeft de oefenmeester nog niet gewonnen met de Duitse club. Woensdag speelt der Rekordmeister voor een plek in de kwartfinale tegen Juventus. Aanvaller Thomas Müller vindt niet dat Guardiola gefaald heeft als het niet lukt om de belangrijkste Europese prijs te pakken.

/

“Nee, absoluut niet. Als je zo redeneert, heeft iedere coach die hier niet de Champions League heeft gewonnen gefaald”, zegt Müller in gesprek met Goal. “In honderd jaar heeft Bayern München slechts een keer de treble gewonnen, het komt niet vanzelf. Ook de andere grootmachten winnen de Champions League niet altijd. Het is nog geen enkele club gelukt om de Champions League-titel te verdedigen.”

“Druk? Nee, dat is het niet”, gaat Müller verder. “Je kunt het niet plannen, de concurrentie in de Champions League is enorm. Het is ieder jaar weer een geweldige uitdaging. Natuurlijk moeten clubs en spelers een bepaalde ambitie hebben, maar de Champions League winnen is geen must.”

Bezig met laden …