voetbalzone

‘Guardiola heeft zelf uitgelegd waarom hij maar twee, drie jaar blijft’

Erik van Dam16 aug 2016, 19:19
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2016, 19:19
Advertentie

Josep Guardiola is deze zomer aan de slag gegaan bij Manchester City. De Engelse club hoopt dat Pep erin slaagt zijn spelers tot grote hoogten te stuwen en dat het de komende seizoenen prijzen zal regenen. Thierry Henry waarschuwt alvast dat de fans niet hoeven te denken dat Guardiola over vier, vijf jaar nog steeds de baas is bij zijn club. In de regel blijft de Catalaan volgens Henry niet langer dan twee, drie jaar.

/

Henry werkte twee seizoenen met Guardiola samen bij Barcelona en bewaart goede herinneringen aan die tijd. “Hij is heel intens, hij wil domineren en over alles de controle houden. Hij wil alles weten en over alles de baas zijn”, legt Titi uit aan TFR. “Het is gewoon intens, je moet er klaar voor zijn om daarmee om te kunnen gaan. Is dat makkelijk? Nee.”

“Guardiola heeft zelf al eens uitgelegd waarom hij na twee, drie jaar niet lang meer bij een club blijft werken. Het komt door de intensiteit waarmee hij het doet. Hij is niet makkelijk om mee om te gaan. Maar hij is wél succesvol geweest bij iedere club waarvoor hij werkte”, benadrukt Henry. Onder Guardiola veroverde de oud-aanvaller bij Barcelona twee landstitels, de Copa del Rey, de Supercopa, de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs.

Bezig met laden …