voetbalzone

Guardiola: ‘Hij is één van de beste talenten in Europa, met afstand’

Gijs Freriks04 apr 2016, 19:37
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2016, 19:37
Advertentie

Bayern München neemt het dinsdagavond in de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League op tegen Benfica en van onderschatting is geen sprake, zo vertelde trainer Josep Guardiola op de persconferentie in Beieren.

/

“Ik ben onder de indruk van het spel van Benfica, want ze krijgen erg weinig doelpunten tegen en spelen niet eens defensief. Zeker niet. Ze zijn in vorm en de ploegen zullen waarschijnlijk niet veel voor elkaar onder doen. Het wordt een interessante wedstrijd”, zo werd Guardiola geciteerd door boulevardkrant BILD.

Het gevaar van Benfica lijkt met name van Kostas Mitroglou en Jónas te moeten komen, maar Guardiola noemt een andere naam: “Renato Sanches is op dit moment een van de beste jonge spelers in Europa, met afstand. Ik weet niet of hij nog lang bij Benfica speelt...” Doelman Manuel Neuer en vleugelaanvaller Douglas Costa stonden eveneens de pers te woord.

“Het worden twee zware wedstrijden. Benfica is erg doelgevaarlijk. We moeten oppassen. Hun twee spitsen hebben in de competitie samen al 48 doelpunten gemaakt en daarom moeten wij zorgen dat we de nul houden”, aldus Neuer. “Jónas speelt een topseizoen, maar het gaat niet alleen om hem, maar om het hele team. Het wordt een zware strijd”, voegde Douglas Costa eraan toe.

Bezig met laden …