voetbalzone

‘Guardiola houdt gesprekken tussen Bayern en Juventus in de gaten’

Erik van Dam10 okt 2016, 12:52
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2016, 12:52
Advertentie

Kingsley Coman heeft na dit seizoen wat te kiezen. De twintigjarige aanvaller, die aan zowel de linker- als de rechterkant uit de voeten kan, wordt op dit moment nog door Juventus verhuurd aan Bayern München. Het is echter nog de vraag of hij in München blijft. Is dat niet geval, dan lonken er ook opties in andere competities.

/

Carlo Ancelotti maakte dit seizoen vier keer gebruik van Coman in de Bundesliga, maar heeft meerdere spelers tot zijn beschikking die op de flanken kunnen spelen. Coman heeft nog niet echt indrukwekkend spel laten zien en de optie tot koop op de Fransman bedraagt 21 miljoen euro. Mocht Bayern dat teveel van het goede vinden, dan zijn er twee opties.

De eerste is dat Coman terugkeert naar Juventus en dat hij daar probeert zich in het elftal te spelen. Josep Guardiola houdt volgens het Italiaanse Leggo echter in de gaten hoe de gesprekken tussen Bayern en Juventus verlopen en wat Juventus precies in gedachten heeft. Mocht Coman niet in Duitsland blijven én niet nodig zijn in Turijn, dan wil Guardiola wel dat hij naar Manchester City komt.

Guardiola was zelf degene die Coman op huurbasis binnenhaalde in de Allianz Arena en hij is ervan overtuigd dat de elfvoudig Frans international iets extra’s in huis heeft. Een overstap naar Engeland zou daarmee tot de opties behoren. Mocht het er inderdaad van komen, dan voegt Coman op jonge leeftijd al een vierde grote competitie toe op zijn cv. Hij begon ooit bij Paris Saint-Germain (drie duels) en speelde daarna dus in de Serie A en de Bundesliga.

Bezig met laden …