voetbalzone

Guardiola: 'Ibrahimovic krijgt van mij alle tijd'

29 aug 2009, 08:00
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2009, 08:00
Advertentie
Een doelpunt in de verlenging van Pedro Rodríguez schonk Barcelona vrijdagavond in de finale om de Europese Super Cup tegen Shakhtar Donetsk (1-0) alweer de vijfde hoofdprijs van het kalenderjaar. Josep Guardiola, die eerder al de landstitel, de Copa del Rey, de Champions League en de Spaanse Super Cup veroverde, klaagde na afloop maar over één ding. "Het speelveld was een finale als deze zeker onwaardig."



De oefenmeester van de Azulgrana had geen goed woord over voor de organisatie. "Het veld en de temperatuur waren uiteraard in het nadeel van de spelers. En ik klaag over het veld omdat we gewonnen hebben. Als we verloren hadden zou het als een excuuus worden geïnterpreteerd. Er werd veel aandacht aan de spelers en de wedstrijd geschonken, en dan moet je op zo'n slecht veld spelen. Schandalig."

Guardiola was blij dat Pedro, die in de reguliere speeltijd het veld was ingekomen voor Zlatan Ibrahimovic, de winnende treffer maakte. "Hij heeft zijn kans uitstekend benut. Ik ben blij voor hem, en uiteraard ook blij mét hem. Ik maak geen spelers. Ik kan hen alleen begeleiden." De 22-jarige Pedro doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen en groeide in de zomerse voorbereiding uit tot topscorer van Barcelona.

"We waren vanavond (vrijdag, red) twee seconden langzamer dan normaal, maar het is augustus", doceerde de oud-middenvelder. "In april en mei hebben alle spelers tientallen wedstrijden in de benen en zal het spel soepeler verlopen. We zullen nog moeten verbeteren. Over Zlatan maak ik mij geen zorgen. Hij traint pas sinds kort, is geblesseerd geweest en krijgt van mij alle tijd om zich aan te passen."

Lucescu
Collega Mircea Lucescu baalde na afloop. "Het is niet makkelijk spelen tegen Barcelona", vertelde de Roemeen. "De scheidsrechter fluit altijd in hun voordeel. Hij heeft ons een zuivere penalty niet gegeven. En twee keer fluit hij tegen ons op een ogenblik dat we numeriek in de meerderheid zijn. Zo gaat het altijd. Maar Barcelona heeft een geweldig team en won verdiend. Ik kan hen alleen maar feliciteren."
Bezig met laden …