voetbalzone

'Guardiola in 2013 voor 36 miljoen euro per jaar bondscoach van Qatar'

Bart Kruyt31 mei 2011, 12:00
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2011, 12:00
Advertentie

Het lijkt niet meteen de ultieme droom te zijn voor iedere voetbaltrainer, maar voor Pep Guardiola wordt het opeens wel heel aantrekkelijk om in Qatar aan de slag te gaan. De succestrainer van Barcelona krijgt volgens Marca een topaanbieding om voor liefst 36 miljoen euro per jaar bondscoach te worden van het land. In 2013 zal Guardiola de overstap gaan maken, zo meent de Spaanse sportkrant.

/

De veertigjarige Guardiola heeft met Barcelona inmiddels zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt en zou daardoor twijfelen over zijn toekomst. De coach gaat volgens Marca nog één seizoen door als trainer van de beste club van Europa, om daarna in 2012 een tussenjaar te nemen. Vervolgens zal hij volgens hem medium in 2013 aan de slag gaan als bondscoach van Qatar, tegen het duizelingwekkende salaris van 36 miljoen per jaar.

Guardiola is overigens niet onbekend met het Arabische land. De oud-international van Spanje speelde er in de nadagen van zijn carrière en bouwde tijdens zijn verblijf bij Al-Ahli van 2003 tot 2005 een goede band op met de Qatarese bond. Dat resulteerde eerder in de steun van Guardiola voor de kandidatuur van Qatar voor het WK in 2022. Nu lijkt Sheikh Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al Thani hem dus voor 36 miljoen euro te willen binnenhalen als bondscoach van Qatar.

Bezig met laden …