voetbalzone

Guardiola kan eigen record evenaren: ‘Jullie hebben het weer over cijfers’

Dominic Mostert30 dec 2017, 16:23
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2017, 16:23
Advertentie

Manchester City sluit het kalenderjaar zondagmiddag af met een uitwedstrijd tegen Crystal Palace. De koploper van Engeland gaat op jacht naar de negentiende competitiezege op rij, waarmee the Citizens de prestatie van Bayern München in het seizoen 2013/14 zouden evenaren. Onder Josep Guardiola zette de Duitse topclub de langste zegereeks ooit neer van een club uit de grote vijf competities.

Guardiola kan zijn eigen record nu dus evenaren, maar heeft andere zorgen. De cijfers zijn volgens de Spanjaard bijzaak; de focus moet liggen op de kwaliteiten van Crystal Palace. "Ik ben hier niet om over dat record te praten. Zoals altijd hebben jullie het over cijfers en records, maar dat is allemaal het gevolg van wat we doen op het veld. Vragen als 'gaan we het record breken of niet?' zijn makkelijk, maar dat is niet waar het om gaat", citeren de Engelse media de oefenmeester op de persconferentie voor de laatste wedstrijd van 2017.

"Het gaat erom hoe we Crystal Palace gaan bespelen, en wat we gaan doen tegen hun vier geweldige aanvallers", vervolgt Guardiola. Als voorbeeld noemt hij Wilfried Zaha, van wie Guardiola 'enorm' onder de indruk is. "Toen hij niet speelde, wist Crystal Palace niet te winnen. In de eerste negen wedstrijden van het seizoen was hij er niet bij. Maar toen hij terugkeerde, veranderde het team. Hij is iemand die een wedstrijd kan doen kantelen. In zijn eentje heeft hij al veel punten gepakt voor zijn club. Dát is waar ik me zorgen om moet maken."

Bezig met laden …