voetbalzone

Guardiola kraakt strijdplan opponent: ‘Totaal niet onder de indruk’

Thijs Post05 nov 2016, 20:17
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2016, 20:17
Advertentie

Marten de Roon was zaterdag een plaaggeest voor Manchester City en manager Josep Guardiola. De Nederlander produceerde in de blessuretijd van het duel in Manchester de gelijkmaker (1-1), waardoor the Citizens kostbare punten lieten liggen in de titelstrijd. Guardiola was na afloop niet te spreken over de tactiek van Middlesbrough.

De bezoekers kwamen er in de eerste helft totaal niet aan te pas en Manchester City liet de opponent in leven door slechts één keer te scoren. Gevraagd of hij onder de indruk was van het strijdplan van de bezoekers, antwoordde Guardiola veelzeggend. “Nee, totaal niet. Maar ik ben hier niet om de tegenstander te bespreken. Aitor Karanka is hun coach en hij weet beter hoe ze willen spelen.”

“Ze stonden negentig minuten lang met tien man in het eigen strafschopgebied. Ze hadden een kans net na rust en een kans vlak voor tijd. Wij creëerden genoeg, maar als het in de slotfase nog maar 1-0 staat is alles mogelijk. We hadden een tweede moeten maken, dan was het voorbij”, aldus Guardiola volgens Sky Sports.

Bezig met laden …