voetbalzone

Guardiola legt Robben uit: ‘Ik ben de trainer, ik wilde dat Thomas schoot’

Erik van Dam21 okt 2013, 11:48
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 11:48
Advertentie

Josep Guardiola heeft niet veel tekst en uitleg willen geven bij zijn besluit om Arjen Robben terug te fluiten bij een penalty, zaterdag. De trainer van Bayern München zag dat zijn Nederlandse aanvaller de bal oppakte om een strafschop te benutten tegen FSV Mainz 05, bij een 3-1 voorsprong. Robben legde de bal al neer toen hij achter zich hoorde, dat Thomas Müller de penalty ging nemen.

/

Hij draaide zich chagrijnig om en gooide de bal vervolgens weg. Na afloop zei analyticus Stefan Effenberg bij Sky dat Guardiola een onjuiste beslissing nam. “Zoiets flik je iemand niet voor het toeziend oog van 80.000 man”, merkte de oud-middenvelder op. “Zulk soort beslissingen moet je wel goed kunnen beargumenteren, je kunt hier niet wegkomen met de opmerking dat je de trainer bent en dat jij beslist”, vond Effe.

Guardiola ziet echter niet de noodzaak om zijn keuze te rechtvaardigen. “Ik ben de trainer en ik wil dat Thomas onze strafschoppen neemt”, is het enige wat de Bayern-coach erover te zeggen heeft. Müller wil geen kant kiezen. “Arjen en ik wilden ‘m allebei nemen. De trainer nam een beslissing en na afloop zijn er geen vragen over gesteld”, zegt hij tegen Sky. Ook Robben wil er niet teveel meer over kwijt, al baalde hij flink. “Het is niet zo’n probleem, het maakt niet uit wie er schoot. Het belangrijkste was dat hij raak was.”

Bekijk hier de beelden:


Bezig met laden …