voetbalzone

Guardiola: ‘Mario blijft, Thomas blijft en Kevin blijft eveneens’

Erik van Dam13 aug 2015, 15:06
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2015, 15:06
Advertentie

Josep Guardiola wil deze zomer geen afscheid nemen van Mario Götze. De situatie van de Duitse middenvelder annex aanvaller is al een tijd onderwerp van gesprek en Karl-Heinz Rummenigge leek vorige week nog de deur te openen voor een vertrek van de speler. Guardiola maakte donderdag echter korte metten met de aanhoudende geruchtenstroom.

voetbalzone

Bayern München, dat vrijdag het seizoen 2015/16 in de Bundesliga opent, gaat op jacht naar de vierde landstitel in successie. Guardiola zegt er helemaal klaar voor te zijn en ook vertrouwen te hebben in zijn spelersgroep. “Het is onmogelijk om alle spelers tevreden te houden. Morgen spelen er vijf of zes jongens niet en dan zijn deze spelers niet tevreden. Maar we hebben een waanzinnige selectie, het ziet er opnieuw erg goed uit.”

“We beschikken over nieuwe spelers als Douglas Costa en Arturo Vidal. Ik wil de spelers helpen en mijn best doen, om ze hun beste spel te laten spelen. We willen dit seizoen meer doelkansen creëren en en minder doelpogingen toestaan”, aldus de Spanjaard, die vragen kreeg over verschillende spelers. Zo wilde een journalist weten of Götze blijft, of Thomas Müller misschien nog verkocht wordt en of Bayern wel of niet achter Kevin De Bruyne van VfL Wolfsburg aanzit. De trainer beantwoordde die vraag echter in één duidelijke, niet mis te verstane zin: “Mario blijft, Thomas blijft en Kevin blijft eveneens, bij zijn club.”

Bezig met laden …