voetbalzone

Guardiola: ‘Misschien is er een grote fout gemaakt met Thiago’

Erik van Dam17 okt 2014, 19:06
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2014, 19:06
Advertentie

Thiago Alcántara tekende vijftien maanden geleden een contract voor vier jaar bij Bayern München. In de weken ervoor had hij veel indruk gemaakt op het EK Onder-21, waarbij hij met Spanje de finale won van zijn geboorteland Italië: hij maakte in die eindstrijd een hattrick. De clubs stonden voor hem in de rij, maar Thiago besloot in te gaan op de avances van Josep Guardiola en Bayern. Zijn verblijf daar is vooralsnog echter een gebed zonder eind.

voetbalzone

In zijn derde wedstrijd raakte hij echter al stevig geblesseerd en vervolgens stond hij maanden aan de kant. Eind maart raakte hij andermaal geblesseerd en moest hij na een operatie weer maanden passen. Thiago was nu net weer op de weg terug, maar deze week sloeg het noodlot toch weer gruwelijk toe. Dinsdag tijdens de training liep hij een scheur in de binnenband van zijn knie op en daardoor is hij maanden uit de roulatie. Guardiola zegt nu dat hij zich schuldig voelt.

Thiago werd behandeld met cortisonen-injecties en dat heeft hem misschien meer kwaad dan goed gedaan. “Misschien is er een grote fout gemaakt. Ik leef met hem mee, vind het heel sneu voor hem. Hij is natuurlijk kwaad en teleurgesteld, heeft ook wat tijd nodig om dit te verwerken, samen met zijn familie. Woorden kunnen Thiago nu niet helpen, hij zal vooruit moeten kijken en vooruit moeten werken. Ik weet zeker dat hij er wel weer bovenop komt. Wij zijn er voor hem, als club.”

Bezig met laden …