voetbalzone

Guardiola neemt Afellay toch mee naar duel om de Europese Super Cup

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2011, 13:27
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 13:27
Advertentie

Josep Guardiola wil dat de complete selectie van Barcelona geniet van de strijd om de Europese Super Cup tegen FC Porto, vrijdag in Monaco. De oefenmeester heeft al zijn spelers geselecteerd, inclusief de geblesseerden. Carles Puyol, Gerard Piqué en Oranje-international Ibrahim Afellay kunnen niet in actie komen tegen de Portugese topclub.

/

Guardiola heeft vier spelers van Barcelona B aan zijn selectie toegevoegd: Jonathan dos Santos, Marc Bartra, Isaac Cuenca en doelman Oier Olazábal. De laatstgenoemde zal in het Prinsendom de vervanger zijn van José Manuel Pinto, die tegen FC Porto het derde en laatste duel van zijn Europese schorsing uitzit.

Afellay en Puyol trainden vandaag voor het eerst mee, maar het duel met de houder van de Europa League komt nog te vroeg voor het tweetal. Piqué is door een blessure aan zijn kuit drie weken uit de roulatie. Lionel Messi hoopt vrijdag voor het eerst een doelpunt in de Europese Super Cup te maken. Het is het enige 'toernooi' waarin de Argentijnse aanvaller nog nooit tot scoren kwam.

Bezig met laden …