voetbalzone

Guardiola onder de indruk van ‘awesome’ Sandler: ‘Dat zegt veel’

Robin Bruggeman20 dec 2018, 13:27
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2018, 13:27
Advertentie

Manchester City betaalde PEC Zwolle afgelopen zomer 2,5 miljoen euro voor Philippe Sandler, maar door aanhoudend blessureleed heeft de 21-jarige verdediger nog geen minuten gemaakt in de hoofdmacht van the Citizens. Sandler is echter weer op de weg terug en zat eerder deze week tijdens de EFL Cup-kwartfinale tegen Leicester City voor het eerst op de bank bij het keurkorps van Josep Guardiola. De Spaanse oefenmeester is onder de indruk van wat Sandler tot nu toe laat zien.

“We waren van plan om hem in de voorbereiding mee te nemen, maar helaas kwam hij geblesseerd bij ons binnen”, tekent het Manchester Evening News op uit de mond van de trainer. Sandler liep tegen het einde van het afgelopen seizoen een knieblessure op en had tot eind oktober nodig om te herstellen van deze kwetsuur, waardoor hij de eerste maanden bij zijn nieuwe club aan zich voorbij moest laten gaan.

“Hij is de afgelopen maanden weer begonnen met trainen en ik moet zeggen dat hij ‘awesome’ heeft gespeeld bij de beloften. Het is niet makkelijk als je van het spelen voor een eerste team terug gaat naar een tweede elftal of een beloftenteam, maar hij heeft zijn ploeggenoten flink geholpen en dat zegt veel. We gaan nu beslissen wat het beste voor hem is, voor de club en voor zijn toekomstperspectief.”

Sandler doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2016 de overstap naar PEC, waar hij in twee seizoenen tijd tot 33 wedstrijden in de hoofdmacht kwam. De verdediger werd vervolgens in verband gebracht met een stap omhoog binnen de Eredivisie, maar koos er eerder dit jaar uiteindelijk voor om te verhuizen naar Manchester.

Bezig met laden …