voetbalzone

Guardiola pakt na diner mogelijk trainerscarrière op in Oekraïne

Bart Kruyt16 jun 2012, 20:20
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 20:20
Advertentie

Josep Guardiola houdt zich hoogstwaarschijnlijk één jaar lang niet met voetbal bezig, maar de scheidend trainer van Barcelona weet voor het seizoen 2013/14 mogelijk al wie zijn nieuwe werkgever wordt. De Catalaan sprak onlangs namelijk met de algemeen directeur van Shakhtar Donetsk, Sergei Palkin. Dat is bevestigd door de huidige hoofdtrainer van Shakhtar.

/

Guardiola reisde vorige week met zijn familie in een privévliegtuig naar de Kroatische havenstad Dubrovnik. Hij verkende er de stad en dineerde ’s avonds met de topman van Shakhtar. De huidige trainer van de Oekraïense topclub, Mircea Lucescu, bevestigt de gesprekken tussen Guardiola en zijn broodheer: “Het zou mooi zijn als Josep mij opvolgt. Het team dat ik de afgelopen jaren heb gecreëerd, zou ik hem wel toevertrouwen.”

Guardiola besloot zijn aflopende contract bij Barcelona niet te verlengen, nadat hij bij de Spaanse topclub veertien prijzen had gewonnen. De oefenmeester was het plezier in zijn werk verloren en gaf te kennen 'de batterij te moeten opladen'. Waarschijnlijk gaat Guardiola in New York wonen, maar hij kan volgens diverse Oekraïense media alvast op huizenjacht voor de klus bij Shakhtar.

Bezig met laden …