voetbalzone

‘Guardiola praat weinig met me, dus ik weet niet goed waar ik nu sta’

Erik van Dam21 mrt 2016, 11:19
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 11:19
Advertentie
/

Bayern München versterkte zich in de zomer van 2014 met Sebastian Rode, die transfervrij overkwam van Eintracht Frankfurt. Sinds hij tekende speelde Rode in totaal 34 wedstrijden in de competitie voor de Zuid-Duitsers, maar in slechts een derde daarvan was hij basisspeler. Het is de middenvelder nog niet gelukt zich echt op te werpen tot een belangrijke pion en dat vindt hij moeilijk.

De 25-jarige Rode geeft in gesprek met Goal aan dat hij niet goed weet wat nu precies zijn status is binnen het huidige Bayern. “Guardiola praat niet veel met me, dus ik weet niet waar ik nu sta of waarom ik niet wat vaker aan spelen toekom. Matthias Sammer praat meer met me, hij komt dan naar mij toe en hij kent mijn situatie natuurlijk ook.”

Rode zegt dat veel mensen in München blij zijn met hem, maar dat hij zelf niet blij is met het aantal minuten dat hij mag maken. Na dit seizoen vertrekt Guardiola echter als hoofdcoach en verschijnt Carlo Ancelotti ten tonele. Dan is het een kwestie van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ voor Rode. “Ik blijf gewoon zo doorgaan, in de hoop dat ik het team help en dat de omstandigheden er beter op worden”, aldus de Duitser.

Bezig met laden …